BFL Software Question Answers - 1

BFL Software Question Answers - १
COMPUTER AWARENESS TEST


1.In the command scanf, h is used for
Ans. Short int

2.A process is defined as
Ans. Program in execution

3.A thread is
Ans. Detachable unit of executable code)

4.What is the advantage of Win NT over Win 95
Ans. Robust and secure

5.How is memory management done in Win95
Ans. Through paging and segmentation

6.What is meant by polymorphism
Ans. Redfinition of a base class method in a derived class

7.What is the essential feature of inheritance
Ans. All properties of existing class are derived.

8.What does the protocol FTP do
Ans. Transfer a file b/w stations with user authentification

9.In the transport layer ,TCP is what type of protocol
Ans. Connection oriented.

10.Why is a gateway used
Ans. To connect incompatible networks.

11.How is linked list implemented
Ans. By referential structures.

12.What method is used in Win95 in multitasking?
Ans. Non preemptive check.

13.What is meant by functional dependency?

14.What is a semaphore?
Ans. A method synchronization of multiple processes

15.What is the precedence order from high to low ,of the symbols ( ) ++ /
Ans.( ) , ++, /

16.Preorder of A*(B+C)/D-G
Ans.*+ABC/-DG

18. B-tree (failure nodes at same level)

19. Dense index (index record appers for every search -key in file)

20.What is the efficiency of merge sort
Ans. O(n log n)

21.A program on swaping ( 10,5 )was given...

22.In which layer are routers used
Ans.In network layer

23.In which layer are packets formed ( in network layer )

24.heap ( priority queue )

25.copy constructor ( constant reference )

26.Which of the following sorting algorithem has average sorting behavior --
Bubble sort,merge sort,heap sort,exchange sort
Ans. Heap sort

27.In binary search tree which traversal is used for getting ascending order values--Inorder ,post order,preorder
Ans.Inorder

28.What are device drivers used for
Ans.To provide software for enabling the hardware

29. Irrevalent to unix command ( getty)

30.What is fork command in unix
Ans. System call used to create process

31.What is make command in unix
Ans. Used forcreation of more than one file

32.In unix .profile contains
Ans. Start up program

33.In unix echo is used for ( answer C)

34.In unix 'ls 'stores contents in
Ans.inode block

Share this

Related Posts

There was an error in this gadget