Windows Svr 2012 trouble booting on VMware 5.5 guest machine

Hello - we have many Win 2008 R2 servers that we've installed and are operating on VMware 5.5 ESXi hosts without issue. We've installed a Windows 2012 R2 server for the first time on a 5.5U2 VM and while it seemed to be working ok for a couple of hours, now has shut itself down and will not boot. The VM guest just keeps restarting on the splash screen and Windows no longer boots up. The VMtools are installed but also do not start. Is this a compatibnilty issue? Driver issue? Any help is appreciated.

thank you



Does it reboot on Windows 2012 splash screen, or has it failed to BOOT, e.g. MBR or BOOT record failed ?



Does it reboot on Windows 2012 splash screen, or has it failed to BOOT, e.g. MBR or BOOT record failed ?



Hi Andrew. I blew away the VM and reinstalled it. seems to be working ok now, so far...but it did this yesterday too, where it worked ok for a bit. I'm watching this 2nd one to see if it displays the same behavior. 1st one would show the splash screen , then go black / show VM screen / Windows logo / black again.



what is your definition of splash screen ?

Windows OS picture ?

You are installing VMware Tools ?



check event on vsphare mangement console and window event logs , try to reserve resource !!! is it singal guest machine or have u installed any application on it ?



Thanks for your effort guys. After re-creating the VM with Win 2012 and then leaving Symantec Endpoint Protection off of it, that seems to have fixed it. We're loading McAfee instead on it, and it's running ok.

thanks!

Share this

Related Posts

There was an error in this gadget