kms server unable to connect to the wmi service on the remote machine office 2010 & win 7 pro

I have two KMS hosts on network, when deployed a machine recently using kace appliance i had issue with office 2010 not being activated via KMS, however win7 pro actiavted just fine.
slmgr /dlv shows correct server, system properties show active win7 pro license.
when try to obtain status of machine in VAMT - get this error "kms server unable to connect to the wmi service on the remote machine"
tried modiflying DCOM perms as i found in couple articles, tried clearing %SystemRoot%System32WbemRepository folder

tried all below, tried changing comp name....
firewall off on all machines via GPO
all out of ideas....this issue only happens on this machine to my knowledge
thanks !

http://jeffwouters.nl/index.php/2011/08/vamt-error-when-implementing-kms-key-unable-to-connect-to-the-wmi-service-on-the-remote-machine/
http://www.experts-exchange.com/OS/Microsoft_Operating_Systems/Server/Windows_Server_2008/Q_25199949.html
http://www.experts-exchange.com/Software/Office_Productivity/Office_Suites/MS_Office/Q_27178431.html



I really don't like to cross reference Microsoft threads but in this case I think t may help you.

https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/83396539-151c-4cb6-b38c-6e1749814555/vamt-error-unable-to-conn-to-the-wmi-service-0x800706ba?forum=officesetupdeployprevious

It's a long read, but take your time and think about what is being said.



I really don't like to cross reference Microsoft threads but in this case I think t may help you.

https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/83396539-151c-4cb6-b38c-6e1749814555/vamt-error-unable-to-conn-to-the-wmi-service-0x800706ba?forum=officesetupdeployprevious

It's a long read, but take your time and think about what is being said.



Are you sure WMI is working on the remote machine?
Open a command prompt on it (as admin) and run the following
wmic bios
See if you get any output from there. If you just get an error then WMI needs repairing.



i will have to review this link, thanks
i really didn't go trough with this and need to post another question so for now i'm just accepting this as a solution, thanks !





Share this

Related Posts

There was an error in this gadget