Cannot identify which computers are using Windows Azure causing using heavy Internet bandwidth issues

Hello Experts,

I am managing a remote Network with a 256k up/down bandwidth. The Internet bandwidth is completely maxed out. I had my service provider run some real-time bandwidth reports. We found the culprit is Windows Azure. I understand Windows Azure is a cloud based system that runs/compiles programs on the cloud then supplies a link for remote clients to run the program. Is this correct?

What services are running on local computers that incorporate Window Azure?
Can Windows Live e-mail account usage use Windows Azure somehow?
What Websites show up when Windows Azure is being incorporated?

Does anyone know what may be going on here?

Thanks!



Windows Azure is a huge item which encompasses a lot of items. Are you running Azure Backup without throttling? What item you are referring to is visual studio online which is just a tiny subset of what is available .
Can Windows Live e-mail account usage use Windows Azure somehow? NO

you could logon to the remote router and/or servers and see which items are using Azure



Windows Azure is a huge item which encompasses a lot of items. Are you running Azure Backup without throttling? What item you are referring to is visual studio online which is just a tiny subset of what is available .
Can Windows Live e-mail account usage use Windows Azure somehow? NO

you could logon to the remote router and/or servers and see which items are using Azure



Yeah - have been doing that I can't see any of the clients using Azure. Does Windows Azure run as a service??



Windows Azure is a cloud service provider. SQL backup to azure, server backup, dirsync run as a service where windows azure is the destination



If you found that Azure is the culprit, surely you can find out which internal resources communicate with it.
Let's find out which servers/workstations connect to Azure, and see what runs there.



The folks at the remote site Disconnected all computers and the ISP could still see Azure. Is it possible this could be coming from the firewall or a router???

Also thee is a new Fiber optic line on board as well. Could this have anything to do with it??

Share this

Related Posts

There was an error in this gadget